El fill que vull tindre és una reflexió sobre l’educació i el paper del pares, dels iaios, dels mestres i dels fills en el procés d’aprenentatge. De la seua importància i del valor, la dificultat i l’esforç que requereix educar.
De nou, Pont Flotant, teix una dramatúrgia amb el fil del temps, no exempta d’autocrítica, humor, tendresa i ironia. Aquesta vegada, present, passat i futur es troben a escena per contar-nos històries que parlen de la vida, de com estimem els nostres fills i les nostres filles, els nostres pares i les nostres mares i de com ens costa, de vegades, comunicar-nos.
El fill que vull tindre neix d’un taller escènic on tres generacions comparteixen espai de creació col·lectiva, on han pogut expressar la seua visió de l’educació, les seues pors, els seus pors, els seus conflictes i els seus desigs.
Pont flotant companyia teatral
Pont flotant és una companyia de teatre estable que naix l’any 2000, com a grup d’investigació sobre la tècnica de l’intèrpret.
Allunyades de paràmetres comercials, les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva, caracteritzat per una clara voluntat de recerca i reflexió a propòsit de noves formes de comunicació i expressions teatrals contemporànies.
El treball físic de l’intèrpret i la seua particular relació amb l’espai i l’audiència, la barreja de llenguatges, la pobresa o economia de recursos i l’experimentació amb la realitat dins de la ficció són també senyes d’identitat en les seues creacions.
Des de 2002 han estrenat deu espectacles, dels quals podriem destacar Com a pedres (2006), Exercicis d’amor (2009), Algunes persones bones (2011), Jo de major vull ser Fermín Jiménez (2013), El fill que vull tindre (2016), Les 7 Diferències (2018) Acampada (2019) i Eclipsi Total (2021). Amb ells han actuat en gran part del territori nacional i llatinoamericà (Nicaragua, Costa Rica, Hondures, Colòmbia, Xile, Argentina i Uruguai). Han rebut diferents reconeixements com és el Premi Max a Millor Autoria Teatral (2023), la Nominació a Espectacle Revelació als Premis Max (2007 i 2015), Millor Direcció Premis Abril (2009), Nominació Millor Espectacle Estranger a los Premios Teatro del Mundo, Buenos Aires, Argentina (2010), Premi al Millor Espectacle Infantil per l’Institut Valencià de Cultura (2018), Millor Espectacle per a Xiquets i Xiquetes de la Mostra de Teatre d’Alcoi (2018), i Premis de les Arts Escèniques Valencianes a Millor espectacle de Teatre (2020 i 2022) i Millor Il·luminació (2022), Premi del Públic del FIOT de Carballo (2022) i Premi a la Contribució Teatral de Cartelera Turia per la seua trajectòria, entre altres.
De Pont Flotant se ha dicho:
“asombra y llega al corazón y a la razón (…) De nuevo apreciamos la calidad y el estilo genuino y palpable del grupo para crear escenas inspiradas en la vida corriente. Aúnan emoción, ingenio, diversión, reflexión y un canto a la libertad.” J. V. Peiró,
“Una propuesta que como en Com a pedres o Exercicis de amor, redunda en la autenticidad y verosimilitud de aquello que se narra (…) Humor inteligente, ternura expositiva, ingenio en el planteamiento de las situaciones escénicas… La verdad, es tanto lo que nos ofrecen, que uno quisiera poder formar parte de esa veintena de extras para estar sobre el escenario.” Nel Diago. Cartelera Turia.
“Unanimidad absoluta en la crítica, que ha hecho grandes alabanzas. Las referencias son excelentes y señalan que vale la pena acudir a las salas a ver a esta compañía” D. Chicano, El Punt
“Mestres de l’emoció des de la més pura senzillesa i quotidianitat” I. Fernández, El Periódico de Catalunya
“Teatro cercano, vital, imprescindible”. La Teatrera
“Toda una espléndida declaración de principios teatrales y existenciales”. Episkenion
“Logran capturar al público, ponerlo en medio de la escena y hacer que sus historias nos hagan soñar”. La República Cultural
“Amb el teatre del Pont Flotant ens identifiquem ràpidament perquè sempre hi ha veritat en les seues propostes; hi ha tendresa, amor i empatia. Comèdies reflexives i molt properes. És el seu segell.” Vanesa Martínez Montesinos, Afan de plan.
“És difícil no emocionar-se amb una proposta, como totes les de la companyia, des de la senzillesa i la honestedat.” Ferran Luengo, Koinovacance.
“eixa capacitat de fascinació que té El Pont flotant sobre el seu públic.” Josep Lluis Sirera, Episkenion.
“Escenes d’una bellesa plàstica excepcional” La Vanguardia
“Uns quadres que alternen el divertiment amb l’emoció i la sorpresa. El final commou, certament.” El Punt-Avui
ÚLTIMES NOTÍCIES
LA IMPORTÀNCIA DEL MANAGEMENT EN L’ESCENA MUSICAL VALENCIANA per Rafa Jordan
La indústria musical en conjunt, presenta una clara evolució de mercat adreçada a la gestió del directe. Les gires dels grups i els ingressos generats per la venda d’entrades i pels acords de contractació, suposen la part més substancial dels guanys del sector...
VISIBILITZACIÓ I UNIÓ TÈCNICA per Iris Stella
Iris Stella és membre de l’Associació de Tècnics del País Valencià (ATPV)
i responsable de producció a Pro21Cultural
Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López
Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.
FER CULTURA EN 2020? DUBTES ENTORN DELS ESDEVENIMENTS MASSIUS
Al País Valencià es considera massiu tot aquell esdeveniment que supere els 400 assistents. Una mesura que genera molts dubtes i controvèrsia en el sector cultural.
CULTURA PER FORÇA MAJOR
Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement
INFORME DEL SECTOR DE LA MÚSICA FIRA TROVAM 2018
La Fira Valenciana de la Música TROVAM Pro Weekend, ha tancat la seua sisena edició al 2018 amb els objectius acomplerts a grans trets i ha servit als agents que operen al sector musical, per elaborar una diagnosi més acurada de què ens depararà el proper exercici i quines son les claus del debat per als anys vinents.
EL DILUVI: «QUÈ FAREM HUI? TOCAR, CANTAR I BALLAR!!!»
Junteu-vos (2019, Halley Records) va veure la llum el passat mes d’abril i El Diluvi ha realitzat els primers concerts de la gira homònima. Tothom ha vist una evolució o revolució en les sonoritats de la banda en aquest nou treball, i conèixer les interioritats d’aquest disc tan elaborat.
Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación: