Jo de major vull ser Fermín Jiménez – Pont Flotant

JO DE MAJOR VULL SER FERMÍN JIMÉNEZ. Vull estar sempre content i donar tan bon rotllo com ell.
Vull prendre’m la vida com un joc. Anar tan mal de pasta i dur-ho tan bé com ell. Relativitzar com a norma. Llevar-li pes a tot. Que la vida no pese.
Hi ha qui viu per a treballar. Hi ha qui treballa per a viure. I hi ha qui viu, com Fermín Jiménez.

JO DE MAJOR VULL SER FERMÍN JIMÉNEZ parla de la necessitat de treballar en la societat actual, la imposició -generalment social- de dedicar més hores a treballar que a qualsevol altra activitat ociosa, lúdica, familiar, etc. De com no parem mai de construir, de generar, de crear, quan estem envoltats d’excedents, únicament que mal repartits. Es planteja irònicament la necessitat de temps lliure, en un temps en el que molta gent és l’únic que té.

JO DE MAJOR VULL SER FERMÍN JIMÉNEZ és una oda als temps morts, a l’avorriment, a viure amb tranquil·litat i bon humor, a prendre’s les coses amb filosofia i creativitat. És una oda a la vida, a gaudir de la vida, dels amics, de la família, de les aficions, de les coses que realment ens omplin. És un intent teatral d’emular Fermín Jiménez, un artista plàstic amic de la companyia que sap viure molt millor que ells.

Pont flotant companyia teatral

Pont flotant és una companyia de teatre estable que naix l’any 2000, com a grup d’investigació sobre la tècnica de l’intèrpret.

Allunyades de paràmetres comercials, les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva, caracteritzat per una clara voluntat de recerca i reflexió a propòsit de noves formes de comunicació i expressions teatrals contemporànies.

El treball físic de l’intèrpret i la seua particular relació amb l’espai i l’audiència, la barreja de llenguatges, la pobresa o economia de recursos i l’experimentació amb la realitat dins de la ficció són també senyes d’identitat en les seues creacions.

Des de 2002 han estrenat deu espectacles, dels quals podriem destacar Com a pedres (2006), Exercicis d’amor (2009), Algunes persones bones (2011),  Jo de major vull ser Fermín Jiménez (2013), El fill que vull tindre (2016), Les 7 Diferències (2018) Acampada (2019) i Eclipsi Total (2021). Amb ells han actuat en gran part del territori nacional i llatinoamericà (Nicaragua, Costa Rica, Hondures, Colòmbia, Xile, Argentina i Uruguai). Han rebut diferents reconeixements com és el Premi Max a Millor Autoria Teatral (2023), la Nominació a Espectacle Revelació als Premis Max (2007 i 2015), Millor Direcció Premis Abril (2009), Nominació Millor Espectacle Estranger a los Premios Teatro del Mundo, Buenos Aires, Argentina (2010), Premi al Millor Espectacle Infantil per l’Institut Valencià de Cultura (2018), Millor Espectacle per a Xiquets i Xiquetes de la Mostra de Teatre d’Alcoi (2018), i Premis de les Arts Escèniques Valencianes a Millor espectacle de Teatre (2020 i 2022) i Millor Il·luminació (2022), Premi del Públic del FIOT de Carballo (2022) i Premi a la Contribució Teatral de Cartelera Turia per la seua trajectòria, entre altres.

De Pont flotant s’ha dit:

“asombra y llega al corazón y a la razón (…) De nuevo apreciamos la calidad y el estilo genuino y palpable del grupo para crear escenas inspiradas en la vida corriente. Aúnan emoción, ingenio, diversión, reflexión y un canto a la libertad.” J. V. Peiró, Las Provincias.

“Teatro cercano, vital, imprescindible”. La Teatrera

“Tota una esplèndida declaració de principis teatrals i existencials”. Episkenion

“Jo de major vull ser Fermín Jiménez tiene la capacidad de hacernos mirar atrás, cuando nos gustaba jugar, y la capacidad de hacernos analizar como somos ahora, cuando ya no jugamos”. EL CLUB EXPRÉS

“Extraordinario, una vez más, El Pont Flotant”. Cartelera Turia

“Logran capturar al público, ponerlo en medio de la escena y hacer que sus historias nos hagan soñar”. La República Cultural

ÚLTIMES NOTÍCIES

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación:

Política de privacidad

Pin It on Pinterest

Share This