Últim Disc
La premsa diu d’ells:
“La Fúmiga és ja un fenomen social de la música festiva” (Salvador Enguix, La Vanguardia)
“La Fúmiga aposten per unes lletres que criden l’atenció per la manera en la qual defugeixen les metàfores i toquen de peus a terra fins a arribar a les coses més quotidianes” (Clàudia Pérez Garriga, Mondosonoro)
“Fotosíntesi de La Fúmiga és un treball enèrgic i festiu, com és marca de la casa, però també amb una bona dosi de reflexió i consciència crítica” (Èlia Gea, Enderrock)
“Els d’Alzira porten quasi deu anys demostrant que des de la formació de carrer, i una aposta festiva, però molt treballada, es pot arribar al gran públic” (Víctor López Heras, Beat Valencia)
La Fúmiga és un estat d’ànim. Aquell lloc on arribem quan ens sentim feliços, radiants i plens de joia. Sense cap mena de dubte, són la millor recepta per a celebrar, ballar i sentir-nos vius i vives.
Es van foguejar en la tradició de bandes nascudes arreu del País Valencià, que el clapegen de nord a sud i el cobreixen també d’est a oest, adobats en tota eixa noble nissaga de xarangues, cercaviles, àmplies seccions de vent i de percussió. I aquest col·lectiu de dotze músics d’Alzira format en 2012, ha acabat per convertir-se en un dels relleus naturals, juntament amb els Zoo, d’aquells grups valencianoparlants que ostentaven major capacitat de convocatòria fins fa uns anys: Orxata Sound System, La Gossa Sorda o Aspencat.
El seu estil beu de la música de carrer, les xarangues i les brass bands, i es barreja en algun punt del camí amb els sons més pop, indie, ska, disco, llatins, tropicals, electrònics… Una fusió sonora que executen amb gran vi”ut. I ho fan sempre amb esperit festiu, consciència social i col·lectiva, obertura de mires i cançons que tenen això que sembla fàcil, però és molt difícil: capacitat de connectar amb el gran públic. Arrelar en la seua memòria i també fer-la ballar.
Tot està per fer (Halley Records, 2024) és el títol del seu últim treball, el tercer llarga durada que han publicat després dels seus anteriors àlbums Fotosíntesi (Halley Records, 2021) i Espremedors (Halley Records, 2019). L’expressió “tot està per fer” és, lluny d’un missatge pessimista, una oda a l’evolució, al constant canvi, al trencament de la rutina i al creixement personal. La Fúmiga defensa que la vida no està predestinada, que sempre queda molt per a descobrir i per a fer, sense importar l’edat, la condició o el moment personal que es visca. Parlen d’amor, de deixar anar, d’emprendre el vol, de fer passos, de pensar en un mateix sense oblidar l’entorn més pròxim… Tot això amb col·laboradors de luxe com The Tyets, Ginestà o Figa Flawas, que es sumen als dels anteriors treballs com Zoo, Suu, Pupil·les, El Diluvi o Samantha.
Els seus discs alberguen cançons que acumulen milions d’escoltes, com “Mediterrània”, “Havia de passar”, “Ja no fa mal” o “Finals”. Cançons que no només ressonen fort a les plataformes digitals, sinó també als seus directes, en els quals fan bandera de l’empatia, l’autoestima (i l’estima també als altres) i la lluminositat.
El resultat: concerts contundents, vibrants i plens d’emoció. Una fórmula tan irresistible com eficaç.
LA IMPORTÀNCIA DEL MANAGEMENT EN L’ESCENA MUSICAL VALENCIANA per Rafa Jordan
La indústria musical en conjunt, presenta una clara evolució de mercat adreçada a la gestió del directe. Les gires dels grups i els ingressos generats per la venda d’entrades i pels acords de contractació, suposen la part més substancial dels guanys del sector...
VISIBILITZACIÓ I UNIÓ TÈCNICA per Iris Stella
Iris Stella és membre de l’Associació de Tècnics del País Valencià (ATPV)
i responsable de producció a Pro21Cultural
Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López
Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.
FER CULTURA EN 2020? DUBTES ENTORN DELS ESDEVENIMENTS MASSIUS
Al País Valencià es considera massiu tot aquell esdeveniment que supere els 400 assistents. Una mesura que genera molts dubtes i controvèrsia en el sector cultural.
CULTURA PER FORÇA MAJOR
Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement
INFORME DEL SECTOR DE LA MÚSICA FIRA TROVAM 2018
La Fira Valenciana de la Música TROVAM Pro Weekend, ha tancat la seua sisena edició al 2018 amb els objectius acomplerts a grans trets i ha servit als agents que operen al sector musical, per elaborar una diagnosi més acurada de què ens depararà el proper exercici i quines son les claus del debat per als anys vinents.
EL DILUVI: «QUÈ FAREM HUI? TOCAR, CANTAR I BALLAR!!!»
Junteu-vos (2019, Halley Records) va veure la llum el passat mes d’abril i El Diluvi ha realitzat els primers concerts de la gira homònima. Tothom ha vist una evolució o revolució en les sonoritats de la banda en aquest nou treball, i conèixer les interioritats d’aquest disc tan elaborat.
Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación: