Últim Disc
La premsa diu:
“ Marala busca fer de la tradició un camí cap a la modernitat en constant canvi i transformació” (Sergi Núñez, Enderrock)
Marala son Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el
País Valencià.
Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a
les mans.
El seu II disc, “Jota de morir” és una aproximació a la idea de la mort.
Com la música tradicional o la veu de les dones, la mort és un altre univers enorme i silenciat. En aquest projecte, Marala troba les maneres d’integrarla, recuperar-la com una idea a l’abast del pensament i de la vida.
Després de publicar “A trenc d’alba”, un disc dedicat a la llum i als principis, ens aproximem a la mort per entendre millor els finals.
La música d’arrel com a font d’investigació
les seues cançons neixen d’una minuciosa anàlisi de com s’ha tractat la temàtica en la música tradicional: des dels balls de vetllatori del País Valencià fins a les cançons de mort illenques. En aquesta investigació també s’ha tractat el dol amorós, el desplaçament de les dones de l’esfera pública i altres desfetes.
El repertori d’aquest segon disc és de collita pròpia i s’ha generat de manera conjunta i tenint present des del principi el concepte global de l’àlbum. Amb tot, la música d’arrel ha estat sempre una font d’inspiració.
ÚLTIMES NOTICIES
LA IMPORTÀNCIA DEL MANAGEMENT EN L’ESCENA MUSICAL VALENCIANA per Rafa Jordan
La indústria musical en conjunt, presenta una clara evolució de mercat adreçada a la gestió del directe. Les gires dels grups i els ingressos generats per la venda d’entrades i pels acords de contractació, suposen la part més substancial dels guanys del sector...
VISIBILITZACIÓ I UNIÓ TÈCNICA per Iris Stella
Iris Stella és membre de l’Associació de Tècnics del País Valencià (ATPV)
i responsable de producció a Pro21Cultural
Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López
Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.
FER CULTURA EN 2020? DUBTES ENTORN DELS ESDEVENIMENTS MASSIUS
Al País Valencià es considera massiu tot aquell esdeveniment que supere els 400 assistents. Una mesura que genera molts dubtes i controvèrsia en el sector cultural.
CULTURA PER FORÇA MAJOR
Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement
INFORME DEL SECTOR DE LA MÚSICA FIRA TROVAM 2018
La Fira Valenciana de la Música TROVAM Pro Weekend, ha tancat la seua sisena edició al 2018 amb els objectius acomplerts a grans trets i ha servit als agents que operen al sector musical, per elaborar una diagnosi més acurada de què ens depararà el proper exercici i quines son les claus del debat per als anys vinents.
EL DILUVI: «QUÈ FAREM HUI? TOCAR, CANTAR I BALLAR!!!»
Junteu-vos (2019, Halley Records) va veure la llum el passat mes d’abril i El Diluvi ha realitzat els primers concerts de la gira homònima. Tothom ha vist una evolució o revolució en les sonoritats de la banda en aquest nou treball, i conèixer les interioritats d’aquest disc tan elaborat.
Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación: