NITS AL CASTELL – XÀTIVA
- Data: 27/06/2020
- Ciutat: XÀTIVA
- Lloc: Nits al Castell

Victor Manuel, Carlos Núñez, Zenet i Dulce Pontes protagonitzaran les Nits al Castell de Xàtiva 2020

En el Festival també participarà el cantaor local Pep Gimeno «Botifarra» i músics com Alexandra, Daniel Casares o Yelsy Heredia

El 27 de juny hi haurà una vesprada familiar amb «The black blues brothers»

En primer lloc, i com a preludi, el dissabte 27 de juny es celebrarà una vesprada familiar al castell amb l’actuació de de «The black blues brothers», una actuació per a tots els públics que consta d’un grup d’acròbates kenyates sota la música i l’estètica dels mítics Blue Brothers. Es tracta d’un espectacle a cavall entre el circ popular i la comèdia musical.

El primer dels concerts tindrà lloc el dissabte 4 de juliol, a càrrec de Carlos Núñez i Pep Gimeno Botifarra. El gallec Carlos Núñez és un dels artistes espanyols més internacionals i el primer en introduir el seu instrument, la gaita, en temples de la música com Viena, Nova York, Londres o Berlín. Ha publicat 10 discs dels que ha venut més d’un milió de còpies. Junt amb ell, el cantaor i recopilador de la cultura musical oral valenciana Pep Gimeno Botifarra, que actuarà de nou a casa, i que atresora una llarga trajectòria en la música com a element festiu, havent trencat fronteres en bona part de l’Estat espanyol.

El segon dels concerts arribarà l’11 de juliol de la mà d’una de les veus més reconegudes del país, Victor Manuel, que portarà al castell de Xàtiva la seua gira «Casi nada está en su sitio», en la que l’artista fa un repàs de les seues últimes cançons i dels seus grans èxits, a més de presentar el seu nou llibre «El gusto es mío», amb les vivències de l’artista a través de la cuina però on també es rememoren algunes de les seues anècdotes més personals.

El tercer dels concerts el protagonitzarà el malagueny Antonio Mellado, més conegut com a Zenet, qui va començar a treballar en el seu propi projecte l’any 2008 rodejant-se de grans músics com Manuel Machado, Pepe Rivero o José Taboada entre d’altres. L’artista té una trajectòria sòlida i coherent, marcada per un estil i carisma particular. I junt amb ell estarà la guitarrista i cantant de Pedreguer Alexandra Monfort, qui presenta el seu primer treball en solitari després de formar part de grups com Marala, Xaluq, Jonatan Penalba o Guillem Roma. El seu repertori integra composicions pròpies i cançons tradicionals d’arreu de la península.

L’última cita tindrà lloc el dissabte 25 de juliol amb la reconeguda artista portuguesa Dulce Pontes, que celebra els seus 30 anys de carrera. En l’escenari l’acompanyaran el guitarrista Daniel Casares i el contrabaixista Yelsy Heredia, en un espectacle de format més íntim. Fins ara cadascú havia desenvolupat la seua carrera musical pel seu compte, però havent realitzat nombroses col·laboracions tant per a tocar com per a composar. A l’espectacle s’interpretaran algunes cançons pròpies dels artistes, a més de fer un homenatge a altres artistes i poetes com ara Amalia Rodrigues, Ennio Morricone, Debussy, Joaquín Rodrigo o Federico García Lorca.

 

 

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Empresa associada a:
Amb el suport de:

Pin It on Pinterest

Share This