POPS MARÍTIMS 2020
- Data: 11/09/2020
- Ciutat: VALÈNCIA
- Lloc: La Mutant

Pops Marítims celebra la seua quarta edició a l’espai d’arts vives La Mutant els dies 11 i 12 de setembre de 2020.

CALA VENTO + FUTURO TERROR + SOLEDAD VÉLEZ + LE PARODY + EGOSEX + AMORANTE + NOMEMBERS + SIERRA LEONA + MERITXELL NEDDERMANN

Torna al districte mariner un festival que es consolida com una proposta única amb la capacitat d’acostar músiques diverses.

Si a la primera edició del Pops Marítims vam tindre l’oportunitat de gaudir de les dues propostes més premiades per la crítica musical, com ara Maria Arnal i Marcel Bagés, o el fenomen de Rosalía entre d’altres, a la segona es va consolidar el festival com un espai destinat per a les altres músiques transportant-nos al món de Dorian Wood, Pony Bravo o Anari i la darrera ens va acostar a la cruesa de les propostes més vibrants del panorama de les músiques indispensables, amb Enric Montefusco, Niña Coyote eta Chico Tornado i 121 Db.

Ara, Pops Marítims explora la relació entre les produccions de les perifèries de l’Estat, un cartell amb procedències diverses que es nodreixen a parts iguals dels  folklores i la contemporaneïtat.

Així doncs, el 16 de maig podrem gaudir d’artistes com Cala Vento. La seua originalitat no resideix només en la seua formació en duet de guitarra, bateria i veu que, de vegades pot sonar com una rabiosa banda de cinc membres i, d’altres, com un cantautor intimista a peu de carrer. També els fa únics la seua sinceritat, senzillesa i, especialment, la seua connexió amb un món que sembla a punt de desaparèixer. Aquest dos amics de l’Empordà porten des de 2014 recorrent la península, EEUU i Mèxic, fent més de dos-cents concerts on es posa de manifest la seua connexió, que sovint acaba en catarsi multitudinària..

El talent animal i encisador de Soledad Vélez la converteix en una de les artistes més interesants del panorama musical actual. El 2016 va canviar el folk dels seus inicis, introduint sintetitzadors i ritmes electro. Després d’un àlbum homenatge a la seua paisana Violeta Parra, va retornar el 2018 amb “Nuevas épocas”, el seu primer disc íntegre en castellà interpretat amb sintetitzadors i teclats analògics. Amb aquest celebrat disc, no ha parat de tocar en sales, festivals i trobades culturals. De fet, el directe és la seua fortalesa i el seu torrent de veu és capaç de fer entrar en èxtasi tota la sala.

Sole Parody, cantant, compositora i ànima de Le Parody, barreja a les seues cançons el pop obscur, els folklores inventats i l’electrònica. Des dels seus inicis al 2011 ha estat reconeguda amb diversos guardons de la música independent i destacada per la premsa especialitzada de l’estat i Llatinoamèrica. El seu darrer treball “Porvenir” torna a conjugar l’electro i el pop, els ritmes tribals i el punk… tots els balls.

Amb una trajectòria tan breu com intensa, Egosex han aconseguit guanyar el premi Bala Perduda, actuar en festivals com el Primavera Sound o el Vida i arribar a ser teloners de la gira francesa de !!! (chk chk chk). Al Pops Marítims presentaran el que ells mateixos defineixen com trance jungle blues, una experimentació que els porta des del pop fins la música electrònica sense oblidar els arrels africans per a jugar amb temes com la espiritualitat, l’amor modern i la política .

Iban Urizar, etnomusicòleg i multi instrumentista, forjat en multitud de projectes, és el responsable d’un dels projectes més emocionants dels darrers temps, Amorante, un d’eixos artistes disposats a traure de l’armari la tradició musical, sense prejudicis. Des d’Euskadi però amb aires flamencs i orientals, totes les músiques tenen cabuda al seu discurs suggeridor i ple de matisos.

Els valencians Nomembers ens presenten el seu particular estil que ens apropa sigil·losament al dream pop, amb textures i melodies delicades que es contraposen lletres feridores.  El seu primer LP, anomenat també “Nomembers”, és un projecte que parla de les pors i de com les representem en la mort. Un viatge entre l’obscuritat i la llum, mitjançant lletres i instrumentació que generen un univers propi.

També presenten el seu primer treball Sierra Leona,  una banda de rock valenciana liderada per Ainoa Cabanes, i que  conjuga una potent veu femenina, melodies que naixen de les entranyes, lletres amb forta càrrega emocional i una cuidada producció.

Meritxell Neddermann va rebre les primeres influències de la música clàssica i del jazz al Conservatori de Barcelona i al Taller de Músics. Però va ser als EEUU on va començar a escriure la seva pròpia música i va començar a experimentar amb loops, pedals varis i vocòder, a part del piano i de la veu, creant un so propi que s’alimenta de diversos paisatges musicals, des de la música clàssica, el jazz o el indie. Enguany publica el seu àlbum de debut que es proclama com una de les propostes més originals i interessants actualment.

I, per acabar, Futurro Terror presentaran el seu disc “Sangre”, on es fusionen la vocació i la cruesa elèctrica marca de la casa. Un àlbum en què les fronteres entre pop elèctric, garatge ultramelòdic, relat apocalíptic, post-punk lluminós i cançoner urgent es difuminen i es fonen entre si.

El Pops Marítims manté aquest 2020 les premisses ja anunciades en edicions anteriors: propostes qualificades i significatives en el context sociocultural, proximitat entre públic i artistes, i diversitat lingüística. Un cartell seleccionat amb cura per tal d’apropar, en la majoria dels casos per primera vegada a la ciutat, sonoritats diverses, expressades i exposades d’una manera poc habitual.  Es recerca una relació de proximitat amb la cultura, oferint una programació i un espai amable, familiar, amb activitats culturals, tallers, espais per menjar i preus assequibles.

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Empresa associada a:
Amb el suport de:

Pin It on Pinterest

Share This