La programació de la 41 edició de Sagunt a Escena 2024 segueix la pauta de prescripció de continguts de les darreres temporades. Un eix programàtic que gira al voltant del teatre clàssic greco-llatí, on trobem la presència de tres obres destacades, Les Troianes de Josi Alvarado a partir d’Eurípides, Medusa de José María del Castillo i producció del Festival Internacional del Teatro Clásico de Mérida, La Paz de Francisco Nieva basada en Aristòfanes. Rafael Álvarez El Brujo, també aportarà una mirada de cosmogonia grega al abordar “Iconos o la exploración del destino”, coproducció de Mérida i Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro. En el camp del teatre patrimonial y del segle d’or, com en anys anteriors ens trobem Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, en versió de Màrius Serra, direcció de Joan Arqué i producció del Festival Grec de Barcelona. La dansa contemporània i neoclàssica te el protagonisme de la mà de Nacho Duato, que obrirà el festival amb una nova producció de tres coreografies Jardí Tancat, Duende i Na Floresta. Seguint la dansa, presentarem Jondo un espectacle de ballet flamenc de Sharon Fridman, Eduardo Guerrero amb la participació de Carmen Linares y produït per al Cicle Lorca dels Jardins del Generalife de l’Alhambra de Granada. Una de les metes marcades per la direcció artística, és l’atracció i estimulació dels públics joves amb inquietuds per propostes culturals de qualitat, allunyades de la comercialitat, en aquest cas s’ha programat l’únic concert del 2024 a tota la Comunitat Valenciana de la canària Valeria Castro, premi revelació millor artista 2023, nominada i candidata premis Goya i als Grammy Latinos amb sols 24 anys. El festival el completa una programació de carrer distribuïda per tota la ciutat i de caràcter familiar, el conegut com a Sagunt a Escena OFF, amb una quinzena d’espectacles amb entrada lliure per a la ciutadania, acomplint així una de les missions encomanades al festival: foment de les arts escèniques i accessibilitat universal.
MÉS NOTÍCIES
LA IMPORTÀNCIA DEL MANAGEMENT EN L’ESCENA MUSICAL VALENCIANA per Rafa Jordan
La indústria musical en conjunt, presenta una clara evolució de mercat adreçada a la gestió del directe. Les gires dels grups i els ingressos generats per la venda d’entrades i pels acords de contractació, suposen la part més substancial dels guanys del sector...
VISIBILITZACIÓ I UNIÓ TÈCNICA per Iris Stella
Iris Stella és membre de l’Associació de Tècnics del País Valencià (ATPV)
i responsable de producció a Pro21Cultural
Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López
Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.
FER CULTURA EN 2020? DUBTES ENTORN DELS ESDEVENIMENTS MASSIUS
Al País Valencià es considera massiu tot aquell esdeveniment que supere els 400 assistents. Una mesura que genera molts dubtes i controvèrsia en el sector cultural.
CULTURA PER FORÇA MAJOR
Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement
INFORME DEL SECTOR DE LA MÚSICA FIRA TROVAM 2018
La Fira Valenciana de la Música TROVAM Pro Weekend, ha tancat la seua sisena edició al 2018 amb els objectius acomplerts a grans trets i ha servit als agents que operen al sector musical, per elaborar una diagnosi més acurada de què ens depararà el proper exercici i quines son les claus del debat per als anys vinents.
EL DILUVI: «QUÈ FAREM HUI? TOCAR, CANTAR I BALLAR!!!»
Junteu-vos (2019, Halley Records) va veure la llum el passat mes d’abril i El Diluvi ha realitzat els primers concerts de la gira homònima. Tothom ha vist una evolució o revolució en les sonoritats de la banda en aquest nou treball, i conèixer les interioritats d’aquest disc tan elaborat.