Sandra Monfort

Tradició i avantguarda. Ancestralitat i modernitat. Tacte orgànic i digital. Poesia i cançó. La carrera de Sandra Monfort s’ha forjat sobre aquest reguitzell de dualitats. És el seu un perfil prou versàtil, però també d’artista de molta fusta. Una dona que sap combinar la tècnica amb la intuïció. El seu disc de debut, Niño Rèptil Ángel (Hidden Track, 2021), va ser un dels més fascinants que es van publicar al panorama de la música pop estatal durant tot 2021. Un punt de trobada al qual es fonien lírica, cançó folk tradicional i pols electrònic, i que va demostrar que l’artista valenciana pot formar part de la mateixa òrbita que tots eixos músics que estan actualitzant el llegat sonor dels seus territoris des d’una perspectiva absolutament actual, vigent i colpidora: la sea és la mateixa lliga a la qual despunten Maria Arnal i Marcel Bagés, Tarta Relena, Rodrigo Cuevas, Baiuca, Califato 3/4, Clara Peya o Los Hermanos Cubero. De fet, Monfort ja havia format part de Xaluq i fa temps que és un dels tres vèrtexs del projecte Marala, juntament amb Clara Fiol i Selma Bruna, amb una feina reconeguda pels premis Ovidi, els Carles Santos i els Enderrock pel seu disc A trenc d’alba (U98 Music, 2020). Però el que està aconseguint al seu nom ja no admet massa comparacions amb ningú. Aixó ho han reconegut els Carles Santos, amb els premis a artista revel·lació i millor disc de 2021.

Sandra Monfort es va formar a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), es va especialitzar en guitarra clàssica i ha col·laborat durant els últims temps amb músics del renom d’Efrén López, Ciudad Jara, Pep Gimeno Botifarra, La Raíz, Jonatan Penalba o Zoo. Les seues cançons, tot i la seua formació acadèmica, no tenen gens d’ortodoxes, reverents o encotillades. Més aviat al contrari. És la seua una proposta creativa agosarada, perquè la técnica mai no és suficient sense que participen també el talent i la imaginació. Per tot aixó, és el seu un salt al buit, pràcticament sense xarxa, al si del qual també es poden localitzar influències comunes amb la música de Sevdaliza, Oklou, FKA twigs, Oneohtrix Point Never, Björk o James Blake, figures internacionals que estan molt més prop del que sembla en primera instància.

Cançons com “Ramo verde”, “Solar”, “La llebre”, “Resina” o “Nana del aceitunero” participen d’un magnetisme estrany, una qualitat onírica que es nodreix de folk ancestral, poesia somiadora, repunts digitals i l’alè de la naturalesa. És la seua una música femenina i tremendament mediterrània, connectada d’alguna manera al folk dels seus pobles, però també inequívocament arrelada al seu entorn, a la comarca de la Marina Alta que tant li ha servit d’inspiració. Sandra Monfort posa la sensibilitat, la delicadesa i l’enginy al servei d’una de les propostes més singulars i prometedores de la música estatal més recent. 

 

 

La premsa diu d’ella:

Niño Reptil Ángel (2021) és un dels más valents i captivadors discos que s’han fet a Espanya durant el 2021” (Carlos Pérez de Ziriza – El País)

Niño Reptil Ángel es un álbum que fa una hábil metamorfosi entre tonalitats, i es capbussa en un oceà de contrastos, una aventura solitària repleta de metáfores fusionades en una dualitat constant, el folk tradicional y l’avantguarda” (Andrea Giménez – Mondosonoro)

“Este álbum suposa un exultant salt qualitatiu que hauria de col·locar a la de Pedreguer en la mateixa lliga a la qual juguen Maria Arnal i Marcel Bagés, Hermanos Cubero o Califato ¾” (Víctor López Heras – Beat Valencia)

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación:

Política de privacidad

Empresa associada a:
Amb el suport de:
Logo Turisme CV

Pin It on Pinterest

Share This