Txarango

Alegria i revolta! Música per canviar el món.

L’hivern del 2010, després de gravar una petita maqueta de dues cançons “Vola” i “Nits amb Txarango”, el grup puja per primera vegada als escenaris i estrena la gira “Welcome to Clownia” que els portarà a recórrer els festivals més importants de Catalunya i Espanya. Una gira on el grup creix plaça a plaça i on comencen a popularitzar les cançons que acabaran formant part del primer disc de la banda.

L’any 2012 publiquen el primer treball “Benvinguts al llarg viatge” i es consoliden ràpidament com a una de les bandes de referència del panorama musical català. Aplegant el reconeixement del públic i la crítica i recollint incomptables guardons al llarg de les dues gires internacionals que acompanyen el disc “Benvinguts al llarg viatge 2012” i “Music and Revolution Tour 2013”.

Entre els guardons de la premsa i la industria musical destaquen: Premi Enderrock a Millor disc del 2012, Premi Enderrock a Millor Directe, i els dos Premis Enderrock a Grup Revelació de l’Any atorgats tant pel públic com per la crítica. Premi Arc 2012 a millor gira per Festes Majors i Premi Arc 2013 a Millor Gira Internacional. Premi disc Català de l’any de Ràdio 4. Finalistes al millor àlbum en català dels Premios de la Música Independiente i Premi Altaveu 2013 com a banda revelació entre altres reconeixements al projecte i a l’emprenedoria.

La primavera del 2013 omplen el Palau de la Música Catalana en un dels concerts més prestigiosos de tota la trajectòria del grup. Un concert que és enregistrat i emès per la Televisió pública catalana.

A la tardor d’aquest mateix any uneixen les forces amb el Circ Cric i creen l’espectacle solidari “S’enlaira” que aconsegueix finançar una expedició de l’ONG Pallassos Sense Fronteres als camps de refugiats del Líban.

Després de recórrer els escenaris dels Països Catalans, Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Dinamarca i Anglaterra; conclouen finalment la gira “Music And Revolution 2013” en un concert al País Valencià acompanyant a Obrint Pas en el seu últim concert després de 20 anys sobre els escenaris.

L’any 2014 Txarango publica “Som Riu”, el segon treball del grup, i s’estrenen com a programadors culturals amb la creació del “Clownia Festival”

Sota el nom de “La Tempesta‘ neix la gira 2014 amb la que Txarango reprèn el viatge i torna a la vida nòmada per compartir “Som Riu” plaça a plaça. La gira passa per Portugal, França, Bèlgica, Alamània, Àustria, Suècia i fins i tot els Estats Units. Però el concert que marcarà més els components de la banda és el que fan el Novembre d’aquell any a Caparan, un petit poble de el Senegal on el grup va voler construir un centre cultural per dinamitzar les activitats del poble.

Durant el 2015 Txarango recorre el món amb la gira ‘La Vuelta al Mundo‘. Durant aquesta gira, a més de recórrer Europa, el grup passa per Mèxic, Xina i el Japó. Però de nou hi ha un viatge que aporta molts més valors al grup i aquest va ser la gira del Festiclown 2015 que Txarango i Pallasos en Rebeldia va fer per Palestina. 

El 21 de Novembre el grup conclou una gira de 2 anys amb Som Mar, un concert especial el qual fan acompanyats per la Barcelona Big Latin Band sota la direcció de Ramon Escalè, la col·laboració del gran Chucho Valdés i la direcció escènica de Guillem Albà.

Durant l’any 2016 la Banda decideix tornar a Gàmbia i el Senegal i poder inaugurar així el centre cultural de Caparan. Al cap de poc temps de tornar de l’Àfrica, afectats per les notícies de les concentracions de refugiats a la frontera entre Grècia i Macedònia, el grup decideix agafar els instruments i anar a tocar als camps de refugiats d’Idomeni

Les experiències acumulades i les inquietuds dels components de la banda fan que Txarango és constitueixi com a cooperativa sense ànim de lucre i el grup comença a canviar maneres de funcionar com produir i elaborar tot el marxandatge a Catalunya per qüestions ecològiques. També decideixen donar el 50% dels drets del proper disc a 14 col·lectius que treballen per una societat més justa.

El Març de 2017 surt ‘El Cor de la Terra‘ el tercer disc de Txarango. La gira de presentació torna a recórrer Europa, Japó i aquesta vegada també Turquia, Colòmbia i l’Índia. Durant aquesta gira El grup treu el single ‘Afgafan’t l’horitzó‘  amb diverses col·laboracions en suport al ‘Sí’ per al referèndum de l’1 d’Octubre.

Amb la gira ‘Freedom 2018 Txarango ha transmès la realitat del conflicte Català arreu del continent europeu a través dels seus concerts.

Abaraka serà el concert que posarà fi a aquests dos anys de gira del tercer disc de Txarango, per deixar espai a noves experiències que aportaran noves cançons.

‘La música és el batec dels pobles’

 

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación:

Política de privacidad

Empresa associada a:
Amb el suport de:
Logo Turisme CV

Pin It on Pinterest

Share This