The Tyets

The Tyets és un grup de música català format per Oriol de Ramon i Xavier Coca. Es van donar a conèixer amb el seu primer disc Trapetón (2018), i l’estiu del 2019 van guanyar molta popularitat amb el senzill «RRHH (Tinc una casa)». 

El febrer de 2023 van fer públic el videoclip de la cançó «Coti x coti», en la qual barregen estils de música urbana com el reggaeton i de tradicional com la sardana. La cançó de seguida va situar-se a les primeres posicions de les llistes musicals. Setmanes més tard, al llarg del mes de juny, es van convertir en el primer grup en català de la història en aconseguir 1 milió d’oients mensuals a la plataforma Spotify.

Ells mateixos encasellen el seu gènere musical dins de l’etiqueta de «trapeton». Les seues cançons es distancien de les temàtiques habituals del reggaeton i del trap i destaquen per les lletres humorístiques o les referències a la tradició i la cultura catalanes. 

Se’ls ha lloat per la normalització del català dins dels gèneres urbans i per haver contribuït a revifar el panorama musical catalanoparlant i el seu estat de salut, amb sons més propers a les tendències internacionals de la dècada del 2020.

MÉS NOTÍCIES

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación:

Política de privacidad

Pin It on Pinterest

Share This