La Reina 121

LA REINA AME SOLER

Centre Cultural La Reina 121 El Cabanyal

 

La Reina 121 és un centre cultural municipal de l’Ajuntament de València, rehabilitat el 2020 que obre les portes al veïnat en maig de 2024, després d’una profunda rehabilitació per part de l’estudi Arkítera i un concurs d’idees per a la seua gestió, en setembre de 2023 Pro21cultural, va resultar adjudicatària del concurs públic amb un projecte de gestió cultural comunitari. L’equipament està pensat per ser un centre cultural de proximitat, és una invitació a repensar com volem dibuixar la cultura del nostre barri, un projecte dinamitzador de la comunitat. Una oportunitat per a “fer amb els altres”, construir vincles i teixit social a través d’experiències culturals de base comunitària, afavorint així la construcció d’una ciutadania activa.

És un espai gestionat per un equip humà que coneix i viu al barri, encapçalat per Olga Álvarez, gestora cultural que ja ha dirigit entre el 2015 i el 2019 el Teatre El Musical del Cabanyal-Canyamelar, per Jrisa Lialia una  gestora cultural i artista multidisciplinari que ha desenvolupat la seua carrera en iniciatives culturals del barri i amb nombroses companyies teatrals, a més de Johanna Baiden veïna del Canyamelar vinculada als centres educatius i amb una trajectòria creativa lligada a l’animació sociocultural.

 

Missió:

La raó de ser del nostre projecte és la prestació d’un servei públic a la comunitat, en el marc d’un equipament sociocultural municipal de proximitat. La dinamització d’un espai, coprogramat amb les entitats i col·lectius del  barri, per mitjà de la mediació cultural i en un entorn marcat per la diversitat ètnica, les situacions d’exclusió, vulnerabilitat social i la conjunció de diferents realitats socioeconòmiques en el barri. La voluntat d’inclusió i una mirada holística integradora són la base de la iniciativa.

Visió:

Esdevindre un equipament de referència al barri, consolidat en el seu àmbit competencial i funcional per a la comunitat poblacional diversa que l’habita. Compromés amb el seu medi urbà i prestant una cartera de serveis  assistencials socioculturals de qualitat al veïnat. Una visió transformadora de la realitat social, que implica activar i promoure una ciutadania plena, conscient i proactiva per mitjà de la cultura.

Valors:

Il·lusió, Solidaritat, Comprensió, Vertebració, Autoestima, Responsabilitat, Intel·ligència col·lectiva, Assertivitat, Identitat, Cohesió, Convivència, Innovació, Diversitat, Democràcia Cultural.

 

Transparència:

Número d’Expedient: 04101/2023/22-SER

Publicat en la Plataforma de Contratación del Sector Público el 19-02-2024

Entitat Adjudicadora: Junta de Govern de l’Ajuntament de València

Import total ofertat per dos anys (amb impostos) 274.066,78 EUR.

Adjudicatari: PROGES XXI SL Pro21cultural CIF B97019764

 

Centre Cultural La Reina 121

ÚLTIMES NOTÍCIES

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

read more
Empresa associada a:
Amb el suport de:
IVC
LOGO LGTBIQ+

Pin It on Pinterest