Les 7 diferències – Pont Flotant

Coneixes algú que ha arribat nou a l’escola o al barri? Saps per què ha vingut o si parla alguna altra llengua? Potser encara no t’has atrevit a preguntar-li… O ets tu qui ha arribat nou? Qui no s’ha sentit alguna vegada diferent!

En ‘Les set diferències’ descobrirem que quan coneixes algú esdevé tan diferent com tu.

Les 7 diferències és un cant a la curiositat, la naturalitat i l’humor amb què els més menuts viuen la diferència diferència, però, també, un espai per a reflexionar en família sobre les dificultats que podem trobar a l’hora de relacionar-nos amb persones molt diferents.

Premi al Millor Espectacle Infantil per l’Institut Valencià de Cultura (2018) i Millor Espectàcle per a Xiquets i Xiquetes de la Mostra de Teatre d’Alcoi (2018)

Pont flotant companyia teatral

Pont flotant és una companyia de teatre estable que naix l’any 2000, com a grup d’investigació sobre la tècnica de l’intèrpret.

Allunyades de paràmetres comercials, les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva, caracteritzat per una clara voluntat de recerca i reflexió a propòsit de noves formes de comunicació i expressions teatrals contemporànies.

El treball físic de l’intèrpret i la seua particular relació amb l’espai i l’audiència, la barreja de llenguatges, la pobresa o economia de recursos i l’experimentació amb la realitat dins de la ficció són també senyes d’identitat en les seues creacions.

Des de 2002 han estrenat deu espectacles, dels quals podriem destacar Com a pedres (2006), Exercicis d’amor (2009), Algunes persones bones (2011),  Jo de major vull ser Fermín Jiménez (2013), El fill que vull tindre (2016), Les 7 Diferències (2018) Acampada (2019) i Eclipsi Total (2021). Amb ells han actuat en gran part del territori nacional i llatinoamericà (Nicaragua, Costa Rica, Hondures, Colòmbia, Xile, Argentina i Uruguai). Han rebut diferents reconeixements com és el Premi Max a Millor Autoria Teatral (2023), la Nominació a Espectacle Revelació als Premis Max (2007 i 2015), Millor Direcció Premis Abril (2009), Nominació Millor Espectacle Estranger a los Premios Teatro del Mundo, Buenos Aires, Argentina (2010), Premi al Millor Espectacle Infantil per l’Institut Valencià de Cultura (2018), Millor Espectàcle per a Xiquets i Xiquetes de la Mostra de Teatre d’Alcoi (2018), i Premis de les Arts Escèniques Valencianes a Millor espectacle de Teatre (2020 i 2022) i Millor Il·luminació (2022), Premi del Públic del FIOT de Carballo (2022) i Premi a la Contribució Teatral de Cartelera Turia per la seua trajectòria, entre altres.

 

De Pont flotant s’ha dit:

“asombra y llega al corazón y a la razón (…) De nuevo apreciamos la calidad y el estilo genuino y palpable del grupo para crear escenas inspiradas en la vida corriente. Aúnan emoción, ingenio, diversión, reflexión y un canto a la libertad.” J. V. Peiró, Las Provincias.

“Si, de improviso, tuviera que elegir un espectáculo de una compañía valenciana de los últimos años que me haya sorprendido sobremanera, enseguida me acude a la memoria Com a pedres de El pont flotant”. E. Herreras. Levante EMV

“Unanimidad absoluta en la crítica, que ha hecho grandes alabanzas. Las referencias son excelentes y señalan que vale la pena acudir a las salas a ver a esta compañía” D. Chicano, El Punt

“Grandes dosis de originalidad, cercanía, frescura y sinceridad en un ejercicio de experimentación entre la realidad y la ficción, con alternancia de lenguajes y espacios escénicos” I. Fernández, El Periódico de Catalunya

“Teatro cercano, vital, imprescindible”. La Teatrera

“Toda una espléndida declaración de principios teatrales y existenciales”. Episkenion

“Logran capturar al público, ponerlo en medio de la escena y hacer que sus historias nos hagan soñar”. La República Cultural

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Entrevista a Joan Gregori Maria per Víctor López

Joan Gregori Maria Femenia és gestor cultural des de fa més de dues dècades.
Va ser un dels impulsors del VAM! (Valencian Music Association), germen de la Fira Valenciana de la Música Trovam, en 2013, de la qual va ser director fins a 2022. Actualment exerceix funcions executives en l’àrea de música, producció i booking de Pro21Cultural.

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Si te interesa contratar alguno de nuestros espectáculos, puedes rellenar el formulario a continuación:

Política de privacidad

Empresa associada a:
Amb el suport de:
Logo Turisme CV

Pin It on Pinterest

Share This